Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de persoane și-au pierdut viața în accidente de circulație: Viteza, principala cauză de producere a accidentelor rutiere

0 25

Asigurarea continuităţii dispozitivului de poliţie rutieră pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, îndeosebi pe cele cu valori ridicate de trafic, a fost prioritatea poliţiei rutiere, în anul 2015.

Cu toate măsurile luate şi activităţile întreprinse, pe raza județului, s-au produs 180 de accidente de circulație grave în urma cărora 24 de persoane și-au pierdut viața și alte 192 au fost rănite grav. Principala cauză a evenimentelor rutiere grave a fost viteza excesivă ori neadaptată la condițiile de drum, unde s-au înregistrat 39 de accidente grave, soldate cu patru morţi şi 47 răniţi grav. Din numărul total de accidente, 32 s-au produs în municipiul Zalău, 38 s-au înregistrat în Șimleu Silvaniei, 42 de accidente grave în Jibou, șapte au fost înregistrate în Cehu Silvaniei, 23 pe Valea Almașului și 38 pe sectorul de drum Sărmășag-Crasna-Mirșid.

Totodată, în perioada de referință, polițiștii rutieri au aplicat 43.899 sancţiuni contravenţionale, 16.446 din acestea au fost pe linie de viteză. Valoarea totală a amenzilor se ridică la aproximativ 8.000.000 lei. De asemenea, pentru depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu mai mult de 50 Km/h, oamenii legii au suspendat 450 de permise de conducere.

Pe această cale, recomandăm, din nou, conducătorilor auto să respecte cu strictețe regimul legal de viteză și să nu uite de politețea rutieră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More