Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO cu momentul exploziilor – Trei morți și zeci de răniți în urma unor explozii la maratonul din Boston

3 74

America este din nou lovită de tragedii după ce un eveniment sportiv a fost scăldat în sânge. Două explozii au provocat panică și zeci de răniți la cursa de maraton organizată în orașul american Boston. Trei persoane și-au pierdut viața și peste 100 au fost rănite.

ACTUALIZAE 01.30: Numărul persoanelor decedate a ajuns la trei. Oficialitățile din SUA anunță că peste 100 de persoane au fost rănite.

ACTUALIZARE 00.50: Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin doi morţi şi 49 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN.

ACTUALIZARE 00.30: Un suspect în cazul atentatelor comise în Boston a fost reţinut, fiind un saudit în vârstă de 20 de ani care se află la un spital din oraş, afirmă surse citate de ziarul New York Post.

Cele două explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declanşate aproape simultan, la 15-20 de metri distanţă unul de celălalt, în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. Nu există informaţii despre eventuale victime în al treilea incident.

Încă două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN.

Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele în care au fost depistate celelalte două dispozitive explozive, dar două hoteluri din apropriere au fost evacuate după exploziile de la maraton.

 

 

ACTUALIZARE 00.00: Conform ultimelor informații, două persoane au murit și peste 30 au fost rănite.

Vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că este foarte probabil ca exploziile să fi fost un „atentat” terorist, securitatea fiind sporită în oraşele Boston, Washington DC şi New York în urma incidentului, relatează CNN.

Potrivit presei americane, exploziile s-au produs la hotelul unde erau cazați organizatorii și participanții la maraton. Cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis.

Exploziile s-au produs în apropierea liniei de finiș, când atleții se apropiau de încheierea cursei. Mai multe persoane au fost rănite, 12 fiind deja spitalizate.

Galerie foto cu imaginile terorii

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More