Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de școli și circa 4.000 de case, afectate de furtuna de duminică în Sălaj

0 79

Circa 4.000 de case și 58 de unități de învățământ din Sălaj au fost afectate de furtuna de duminică seara, în special prin avarierea acoperișurilor, fenomenele meteo extreme ducând și la distrugerea rețelelor electrice în 95 de localități, 13 dintre ele nefiind încă alimentate cu energie electrică miercuri.

Potrivit unei centralizări realizate de Instituția Prefectului, s-au înregistrat pagube în toate cele patru orașe din județ, dar și în 35 din cele 57 de comune ale județului.

Au fost afectate 100 de obiective social-economice și administrative, 58 de unități de învățământ și 3.965 de case, cele mai multe probleme semnalându-se în zona acoperișurilor, care au fost distruse parțial sau total de vântul puternic.

Furtuna a distrus numeroși stâlpi de telefonie și energie electrică, a scos arbori din rădăcini, unii prăbușindu-se peste mașini, rupând și turlele a două biserici de lemn, monumente istorice, din localitățile Poarta Sălajului și Lozna.

„La această oră situația localităților fără energie electrică se prezintă astfel: 13 localități afectate, 20 de posturi de transformare afectate, 1.211 abonați, 1 linie de medie tensiune parțial alimentată, au fost afectați 22 de stâlpi de medie tensiune și 49 de stâlpi de joasă tensiune, 20 de echipaje în teren”, precizează miercuri, într-o postare pe Facebook, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj.

Centralizarea cu pagubele produse de furtună, întocmită de Instituția Prefectului, va fi transmisă miercuri, Guvernului, în vederea alocării de fonduri pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme.

Sursa: Agerpres

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More