Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de șoferi sancționați în urma unor controale pe autostrada Turda – Borș

0 727

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pe tronsonul A3 Turda-Borș, pentru reducerea evenimentelor rutiere produse, în special, pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă.

Peste 100 de testări cu aparatul etilotest au fost efectuate pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducători auto iresponsabili în raport cu siguranța proprie sau a celorlalți participanți la trafic.

La data de 22 august a.c., în intervalul 06.00-09.00, respectiv 15.00-18.00 au fost controlate de către polițiști 98 de autovehicule destinate transportului de marfă și 10 autovehicule destinate transportului de persoane, verificările vizând documentele necesare efectuării transportului public de persoane, respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente sau a capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional privind consumul băuturilor alcoolice de către conducătorii auto și depistarea situațiilor de acest fel, polițiștii au efectuat peste 100 de testări de testări cu aparatele etilotest.

Au fost sancţionaţi 47 de conducători de astfel de vehicule, două dintre sancțiunile contravenționale fiind aplicate pentru consumul băuturilor alcoolice (limita contravenție), iar din totalul măsurilor legale nu puține au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă, ceea ce reprezintă o gravă încălcare a prederilor legale, prin aceasta crescând riscul producerii de accidente rutiere.

Recomandări pentru circulația pe autostrăzi

  • Nu opriți și nici nu circulați nejustificat pe banda de urgență!
  • Respectați limitele de viteză stabilite de lege!
  • Păstrați distanţa corespunzătoare în mers, față de vehiculele care circulă în față!
  • Utilizați sistemul de lumini pentru avarie în situația închiderii unei coloane aflate în staționare sau în mișcare cu viteză redusă, pentru atenționarea celor care se apropie!
  • Folosiți luminile de întâlnire!
  • Utilizați centurile de siguranță și dispozitivele de retenţie pentru copii!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More