Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ZI DE FOC pentru pompierii din Gherla și Dej. Aceștia au intervenit în ultimele 24 de ore la zeci de incendii – VIDEO

0 65

Pompierii din Gherla și Dej sunt solicitați tot mai des, în această perioadă, pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, de pe terenurile agricole.

Duminică pompierii din Dej au fost solicitați să intervină la mai multe incendii produse pe raza localităților Dej, Viile Dejului, Bunești și Fizeșu-Gherlii. Din păcate, inconștiența oamenilor care sună la numărul unic de urgență 112, a dus la deplasarea unei autospeciale de pompieri la Fizeșu-Gherlii, unde potrivit unui apel la 112, două cabane au luat foc și incendiul amenința să se extindă spre pădure. Pompierii dejeni au căutat focarul timp de zeci de minute, dar fără rezultat.

Pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla, au fost solicitați duminică în jurul orei 19:30 să intervină la un incendiu de vegetație uscată de la Silivaș. Aceștia, ajutați de mai mulți copii și adulți, cu vârste cuprinse între 12 și 22 de ani, au reușit să stingă incendiul, după două ore de luptă cu flăcările. Din primele informații reiese că au ars aproximativ 2 hectare de vegetație uscată.

Specialiştii avertizează că flăcările sunt greu de controlat, mai ales în această perioadă călduroasă, iar riscul extinderii focului este mare.

Numai în ultimele zile, incendiile de vegetaţie uscată au curpins zeci de hectare de teren agricol, distrugând culturi şi alte bunuri.

Persoanele găsite vinovate de incendierea vegetaţiei riscă amenzi care pot ajunge până a 10.000 de lei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More