Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zi de sărbătoare la Baza 4 Logistică ”Transilvania” – FOTO/VIDEO

0 275

Zi de mare sărbătoare astăzi la Baza 4 Logistică ”TRANSILVANIA”, care împlinește 15 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, în incinta bazei, au fost organizate azi mai multe manifestări.

În fața oficialităților locale, printre care primarul Costan Morar, deputatul Cornel Itu, comandanți a Poliției Municipiului Dej, Jandarmeriei Dej sau a Detașamentului de Pompieri Dej, dar și cadre militare, în rezervă sau în activitate, ori foști comandanți ai unităților militare dejene, oficialii Bazei 4 Logistică ”Transilvania” au dezvelit la începutul manifestărilor o plachetă aniversară, care să marcheze cei 15 ani trecuți de la înființare. La eveniment au luat parte și comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul de brigadă Ovidiu Pop, și locţiitorul pentru resurse al șefului Statului Major General, generalul de brigadă Teodor Incicaș.

Un element aparte în cadrul evenimentului de azi a fost apariția unui grup de copilași, de la Centrul de Zi „Micul Prinţ” Gherla, frumos îmbrăcați în straie militare, cei mici atrăgând toate privirile asistenței. Bineînțeles, toată lumea s-a înghesuit să facă fotografii cu micuții, care nu au venit la manifestări cu mâna goală, ci au oferit felicitări create chiar de ei.

baza 4 logistica transilvania

Ulterior, pe platoul din incinta unității militare a fost organizat un ceremonial militar-religios, care a cuprins prezentarea onorului, cuvântul de deschidere rostit de colonel dr. Gabriel Boțog, comandantul Bazei, discursuri ale invitaților și la final defilarea comandamentului. Pentru serviciile aduse acestei Baze, foștii comandanți ai acesteia au primit câte o plachetă (Viorel Bolunduț, Ioan Mureșan, Costinel Boboc, Pavel Constantin), iar unele cadre militare au fost felicitate și recompensate pentru activitatea depusă.

La finalul manifestărilor, Colonel dr. Gabriel Boțog a predat drapelul de luptă și comanda bazei colonelului Vasile Iojiban.

Baza 4 Logistică „Transilvania” a fost înfiinţată în Garnizoana Dej la 15 octombrie 2002, în baza prevederilor Hotărârii Consiliului Suprem al Apărării Ţării, din 5 aprilie 2002.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1632487910147303

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More