Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zi importantă în fotbalul românesc. Au loc alegeri la FRF

0 51
alegeri-frf
Foto: digi24.ro

La sediul Federației Române de Fotbal au loc azi alegeri pentru funcția de președinte al FRF.  După condamnarea lui Gică Popescu de ieri, care era considerat favorit la șefia FRF, în cursă au mai rămas cinci candidați: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Marcel Pușcaș, Răzvan Burleanu și Sorin Răducanu.

Adunarea Generală a FRF a început dimineață cu discursul lui Mircea Sandu, care i-a dat apoi cuvântul secretarului de stat în Ministerul Tineretului și Sporturilor, Carmen Tocală. Ambii au vorbit despre greutățile din sport și din fotbal, amintind și de evenimentele zilei de ieri, când opt oameni importanți din fotbalul românesc au ajuns după gratii.

Numit membru de onoare în Adunarea Generală a FRF, Dumitru Dragomir a vorbit și el despre cutremurul de ieri din fotbal.

În momentul discursurilor oficiale dinainte de startul procesului de votare, Marcel Pușcaș a anunțat că se retrage din cursă și-l susține pe Răzvan Burleanu.

La Adunarea Generală de la sediul Federației Române de Fotbal au fost prezenți, la momentul votului, 173 de membri cu drept de vot. Pentru a ieși președinte încă din primul tur, un candidat trebuia să adune cel puțin 87 de voturi favorabile.

ACTUALIZARE: După primul tur de scrutin, Răzvan Burleanu a obținut 72 de voturi, Avram 59 de voturi, Chivorchian 29 de voturi, iar 13 voturi au fost anulate. Prin urmare, primii doi candidați au mers în al doilea tur de scrutin. La final, Răzvan Burleanu a câștigat funcția de președinte al FRF cu o majoritate covârșitoare.

Profilul celor cinci candidați:

Vasile Avram, fost director în Ministerul Tineretului și Sporturilor și fost secretar de stat în Ministerul Privatizării, are o vastă experiență în fotbalul românesc, după o carieră îndelungată ca arbitru internațional. A fost președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor și a fost președinte al asociației bucureștene de fotbal.

Gheorghe Chivorchian vine și el cu o mare experiență în fotbal. A jucat pentru mai multe echipe din Liga 1, a fost și antrenor, pentru a ajunge apoi conducător de club, fiind președinte la Ceahlăul, Foresta Fălticeni, FCM Bacău și Poli Timișoara.

Marcel Pușcaș a jucat și el în Liga 1, fiind chiar campion cu Steaua în anii ’80. Zece ani mai târziu a fost pentru scurt timp președinte de club, apoi a devenit impresar.

Sorin Răducanu, fost fotbalist și el la mai multe echipe din Liga 1, a ajns spre finalul carierei la un club din ligile inferioare din Germania, unde s-a și retras din activitate. A ajuns apoi antrenor, tot la ligile inferioare.

Răzvan Burleanu, actualmente președinte al Federației Române de Minifotbal, are puține legături cu fotbalul mare. Este fiul unui fost fotbalist al Ligii 1 și a jucat fotbal doar la nivel de juniori.

Deși a renunțat să mai candideze pentru funcția de Președinte al FRF, Mircea Sandu rămâne în continuare cu funcția de președinte de onoare al Federației, fără a avea însă o funcție executivă. Doar pentru că este președinte de onoare, Mircea Sandu și-a asigurat o rentă viageră anuală de 75.000 de euro, va avea un birou în sediul FRF, o secretară și mașină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More