Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului
PNL 728

Zile caniculare și cu disconfort termic în weekend

0 119

Joi se încălzeşte foarte tare. În ţinuturile sudice se instalează canicula şi creşte disconfortul termic, iar ploile apar sporadic prin nord şi centru.

În cursul zilelor de joi, vineri, sâmbãtã şi duminicã valul de cãldurã se va extinde, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, în regiunile din jumãtatea de sud a ţãrii şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul şi estul ţãrii, vineri şi sâmbãtã (9 şi 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminicã (11 august) în toate zonele de câmpie şi podiş.

În intervalul menţionat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Românã, pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More