Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zile de foc. Cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe

0 87

Meteorologii au emis, astăzi, două noi coduri de caniculă, valabile pentru zilele de 13 și 14 iulie. Vorbim, astfel, despre un cod galben pentru majoritatea județelor din țară, inclusiv în Transilvania și Maramureș, și unul portocaliu, care va „lovi” zona de vest, acolo unde sunt așteptate temperaturi de până la 39 de grade Celsius. 

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă
Interval de valabilitate: 13 și 14 iulie

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat, caniculă
Interval de valabilitate: 13 și 14 iulie

În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade.

„Valul de căldură pe care îl traversăm se va extinde pe o perioada îndelungată. În următoarele 2 zile va fi foarte cald în partea de vest a teritoriului, acolo unde sunt câteva județe în care astăzi și, mai ales mâine, temperaturile vor urcă spre 39 de grade Celsius, izolat chiar spre 40 de grade Celsius. Foarte cald va fi și pe parcursul nopților.

Temperaturile vor fi în creștere în mare parte a teritoriului. Multe județe din țară sunt sub cod galben în aceste zile. În aceste județe, maximele vor fi între 34 și 36 de grade”, au transmis meteorologii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More