Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zilele Dejului, cu bugetul aproape înjumătățit față de anul trecut. La Gherla a crescut bugetul

0 75

Vunk LIVE la Zilele Municipiului Gherla

În cadrul ședinței de consiliu local ce a avut loc la mijlocul lunii februarie la Gherla, s-a stabilit bugetul ce va fi alocat din partea municipalității în acest an pentru organizarea Zilelor Municipiului Gherla.

Cu această ocazie s-a stabilit un buget de 200.000 de lei pentru acest eveniment ce se va desfășura pe parcursul unei săptămâni, în perioada 15-21 iunie 2015.

Față de anul precedent, la Gherla bugetul pentru organizarea Zilelor municipiului a crescut. Potrivit primarului Marius Sabo, în 2014 municipalitatea a contribuit cu 80.000 de lei, în timp ce din sponsorizări s-au mai adunat 100.000 de lei.

La Dej, însă, bugetul a scăzut față de anul trecut. Dacă în 2014, Zilele Municipiului Dej, în cadrul cărora a fost inclus și festivalul ”SAMVS” s-au desfășurat pe parcursul a patru zile, în perioada 25-27 iulie și au beneficiat de un buget de 290.000 de lei, anul acesta bugetul aproape că s-a înjumătățit.

Astfel, la ședința de consiliu local din luna februarie la Dej s-a stabilit un buget de 170.000 de lei pentru organizarea Zilelor Dejului și a Festivalului ”SAMVS”.

Potrivit calendarului de evenimente culturale și artistice ale anului 2015 în Dej, Zilele Dejului vor cuprinde seri de tineret cu muzică pop-dance, expoziții de carte și artă, spectacol de teatru de păpuși, Nunțile de aur, dar și Festivaul ”SAMVS” ediția 38, care va cuprinde o sesiune de comunicări științifice, târg de carte, lansări și expoziții de carte, concert de fanfară și spectacole folclorice și recitaluri extraordinare.

Diferența dintre bugetul alocat pentru aceste manifestări la Dej anul trecut și în acest an poate fi explicată prin aceea că în 2014 s-au sărbătorit 800 de ani de atestare documentară a Dejului, ceea ce a necesitat o sărbătoare de mai mare amploare. În acest an, când se sărbătoresc 801 ani de atestare documentară, sărbătoarea nu va mai avea aceeași amploare.

De asemenea, se poate spune că în acest an sărbătoarea va fi una mai concentrată, fiind doar în două zile, astfel că bugetul poate fi împărțit cu mai multă dărnicie pentru evenimente mai puține. Oricum ar fi, toată lumea speră că în acest an la Zilele Dejului vom avea parte de mai puțină țigănie și de formații și interpreți de mai bună calitate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More