Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zilele Dejului. Lansare de carte și expoziții de carte la Centrul Cultural ”Arta”

0 139

Lansare carte Constantin Albinetz - Monografia orasului Dej

Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Dej a avut loc miercuri la Centrul Cultural ”Arta” cu o serie de evenimente culturale de înalt nivel.

Cu ocazia împlinirii a 800 de ani de atestare documentară, directorul Muzeului Municipal Dej, Constantin Albinetz, și-a lansat cartea monografie a orașului Dej, intitulată ”Dej, istorie și legendă” și realizată cu muncă asiduă și o documentare fabuloasă în colaborare cu Cristina Albinetz.

După cuvântul de deschidere a manifestărilor rostit de primarul Costan Morar, Constantin Albinetz a vorbit puțin despre cartea sa, un volum cu peste 1.000 de pagini, despre care a rostit câteva vorbe și dr. Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca.

Lansarea de carte a fost urmată de vernisajul expoziției ”Orașul Dej în documente de arhivă”, expoziție amplasată în holul Centrului Cultural ”Arta” și realizată de Arhivele Naționale ale României Direcția Județeană Cluj, fiind prezentată de dr. Livia Ardelean.

Aceasta din urmă a prezentat și momente importante din istoria Dejului, în cadrul unei conferințe ”Orașul Dej la ceas aniversar. 800 de ani de la atestarea documentară.

Tot în holul instituției de cultură dejene au fost organizate azi două expoziții de carte, de către Biblioteca Municipală Dej și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej.

La finalul manifestărilor culturale de azi, la Centrul Cultural ”Arta” Dej a avut loc a treia ediție a Festivalului cântecului românesc ”Guilelm Șorban.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More