Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Zilele Dejului și Festivalul ”SAMVS” – Program complet

1 869

În perioada 25- 28 august 2022 Primăria Municipiului Dej, Consiliul Județean Cluj și Asociația Produs de Cluj organizează: Zilele Municipiului Dej, Festivalul Culturii Populare Someșene ”SAMVS” ed. 42 și Târgul Produs de Cluj. Cele patru zile vor fi marcate de activități cultural artistice pentru toate vârstele. Totodată Târgul de Produse Tradiționale va fi deschis de vineri până duminică între orele 10:00 – 23:00.

• Joi 25 august, prima zi va debuta cu un eveniment cultural, Începâd cu ora 17:00, în cadrul Muzeului Municipal Dej va avea loc vernisajul expoziției „Anuala artiștilor plastici dejeni”, prezentat de către Luigi Bambulea.

• Vineri de la ora 10:30, în Sala Multimedia a Muzeului Municipal Dej, va avea loc Sesiunea de comunicări științifice „Etnografie, folclor și istorie”, moderată de către Albinetz Constantin. Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc lansarea cărții „Antroponimie, toponimie și folclorul obiceiurilor din satele Bogata de Sus și Curtuiușul Dejului”, autor Bob Axinte. De asemenea Muzeul Municipal va găzdui Expoziția de carte „Cultura Populară Someșană”, organizată de către Biblioteca Municipală Dej.

Începând cu orele 19:00, în Piața Bobălna , publicul se va delecta cu recitaluri de muzică pop, dance, rock și hip- hop. Vineri vor urca pe scenă: Marin și Petra Grad, S.A.R., Seso, Felix Gălan, DJ Gringo.

Seara va fi încheiată cu nume mari ale muzicii românești: Mario Fresh, Jo și Alexandra Stan.

• Sâmbătă, 27 august, evenimentele vor continua începând cu ora 12:00 în Sala Mare a Primăriei, prin celebrarea Nunților de Aur.

De la ora 19:00, pe scena din Piața Bobâlna vor susține recitaluri: Gabriel Răducanu, Dani Gherghiț și Szekely Pal.

Seara va fi încheiată de WRS, Emaa, Puya și 3 SUD EST.

• Duminică, 28 august, în cadrul Festivalului Culturii Populare Someșene „SAMVS” și a Târgului Produs de Cluj începând cu ora 15:00 va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua: Ansamblul folcloric „Muguri de folclor”, Ansamblul folcloric „Someşana”, și soliștii: Lazăr Adina, Mezei Pop Cristian, Moga Diana, Alex Crișan, Alisia Moldovan, Alexandra Moldovan, Ciciovan Gavril, Mixandra Dan Claudiu Moldovan, Camelia și Diana Rodilă,Dana Feherdi Sălajan, Adela și Alina Zanc, Zina Doboș și Mădălina Mârza.

De la ora 18:00 vor urca pe scenă pentru a susține recitaluri artiștii: Roxana Reche și Alexandru Pal, Vasile Coca, Ioana Breda Morar, Cornel Borza, Ionela Moruțan, Ioan Dordoi, Angela Rusu.

Concertele vor fi acompaniate de orchestra de muzică populară „Someșana” a Casei Municipale de Cultură Dej, dirijor prof. Zenu Zanc.

Spectacolul folcloric va fi prezentat de către Mariana Reman și Adela Dimitriu.

Zilele Dejului și Festivalul Culturii Populare Someșene „ SAMVS” ediția a XLII-a, vor fi marcate duminică prin tradiționalul foc de artificii de la ora 23:00.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. clau spune

    o parere.stau in cartierul mulatau aproape de de edilul orasului.aici sunt multi oameni mai in varsta,dar noi nu avem un medic de familie apropiat,dar facem festivaluri,nu avem o farmacie la mii de oameni apropiata,dar facem festivaluri.sunt familii tinere cu copii mici ,nu au o zona de agrement pentru copii dar facem festivaluri.nu sunt wc in dej dar ne laudam.avem militia primarului si acolitii lui analfabeta.oricum am sa fac o petitie online pentru a fii desfiintata sau inlocuita cu oameni capabili si coerenti.ne laudam cu internet cu viteza mare dar nu poti plati taxele online sau sa vizualizezi cuantumul lor.indiferent de partidul din care fac parte acceasta conducere nu este pentru dejeni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More