Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Armatei Române a fost marcată şi de militarii dejeni FOTO/VIDEO

0 63

Ziua Armatei - Dej - someseanul (3)

În fiecare an, pe 25 octombrie se sărbătoreşte Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia hortystă (1944). Evenimentul a fost marcat şi de militarii dejeni.

În Garnizoana Dej, manifestările dedicate acestei sărbători au debutat dimineaţă, cu un ceremonial militar-religios la “Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor. Acolo s-a oficiat slujba de Te-Deum, s-au depus coroane şi jerbe de flori şi a defilat Garda de Onoare.

O oră mai târziu, de la 12, a avut loc un ceremonial militar, urmat de un spectacol cultural-artistic dedicat Zilei Armatei Române organizat de Cercul Militar şi Casa de Cultură Dej, în Piaţa Bobâlna. După alocuţiunea comandantului Garnizoanei Dej, general de brigadă Ioan Mureşan, s-a desfăşurat un spectacol, iar apoi a defilat Garda de Onoare.

Cu ocazia acestei sărbători, primarul Dejului, Morar Costan a transmis un mesaj prin intermediul unui comunicat de presă. Redăm integral spusele acestuia:

Stimaţi Veterani, dragi militari din garnizoana Dej,

 Sărbătorim astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Naționale, instituția care a apărat de-a lungul timpului suveranitatea și integritatea statului național român. Cu această ocazie aduc sincere omagii tuturor eroilor neamului nostru care nu și-au cruțat viața pentru a-și apăra patria.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi al eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie 1944, eliberarea Transilvaniei, a rămas întipărită în sufletele românilor ca ziua în care ţara îşi sărbătoreşte armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei.

Urmând faptele de vitejie ale înaintașilor noștri, și Dumneavoastră, dragi militari ai Armatei Române din garnizoana Dej, reprezentați o mândrie pentru municipiul nostru, pentru dăruirea și profesionalismul de care ați dat dovadă în exercitarea sarcinilor de serviciu la nivel național dar și în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii și securității în zonele de conflict, alături de partenerii noștri din cadrul alianței NATO.

Dejul a fost dintotdeauna un punct strategic din punct de vedere militar, iar patriotismul şi devotamentul dumneavoastră pentru ţară şi naţiunea româna au dus cu mândrie această tradiţie, acest ţel, mai departe. Comunitatea dejeană e mândră de tot ceea ce aţi realizat. Suntem o comunitate specială pentru că fiecare familie se bucură de a avea alături ca tată, frate, copil sau prieten, un militar care slujeşte cu devotament şi demnitate România.

În calitate de primar al municipiului Dej, vă felicit cu ocazia Zilei Armatei Naționale și vă mulţumesc în numele meu, al instituţiei pe care o coordonez, şi al cetăţenilor municipiului Dej, pentru că prin faptele dumneavoastră ați contribuit la creșterea prestigiului orașului nostru și al României, la nivel internațional.

La mulți ani Armatei Române, la mulți ani și multă sănătate tuturor militarilor din Garnizoana Dej!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More