Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Armatei Române, marcată azi în Garnizoana Dej prin diverse manifestări – FOTO/VIDEO

0 143

Ziua Armatei Române s-a sărbătorit și în acest an la Dej, ca în fiecare an în data de 25 octombrie, marcându-se azi cei 73 de ani de la victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația hortystă.

După ce ieri la Cercul Militar Dej a avut loc festivitatea de premiere a participanţilor la concursurile militar-sportive organizate cu ocazia Zilei Armatei României, respectiv a participanţilor la competiţia Cupa presei la TIR, eveniment urmat de un simpozion dedicat aniversării Zilei Armatei României, azi, în zi de sărbătoare manifestările au continuat la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor.

Aici, a avut loc un ceremonial militar-religios, urmat de depuneri de coroane la Monumentul Eroilor, din partea oficialităților locale, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai partidelor politice, după care a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

Sărbătoarea a continuat la Cercul Militar Dej, cu un dineu oficial, la care au luat parte reprezentanți ai autorităților publice și instituțiilor locale, alături de cadre militare.

Ziua Armatei Române s-a încheiat seara, în Piața Bobâlna din Dej, cu un program cultural-artistic, de la ora 18, pentru ca la final să aibă loc retragerea cu torțe a militarilor dejeni.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1644780915584669

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More