Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Armatei Române sărbătorită azi la Dej cu ceremoniale militare și spectacol artistic – FOTO/VIDEO

0 663

Centrul municipiului Dej s-a aflat azi în zi de sărbătoare, cu ocazia Zilei Armate Române, organizată de către Garnizoana Dej cu sprijinul autorităților locale, a Cercului Militar Dej și a Casei Municipale de Cultură.

Ca în fiecare an, ceremoniile au debutat la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor, unde a fost organizat un ceremonial militar-religios, care a  cuprins Te-Deum și Depuneri de coroane şi jerbe de flori din partea autorităților locale și a invitaților.

Ceremoniile s-au mutat apoi în Piața Bobâlna, unde a fost organizat un spectacol artistic la care au participat artiști din cadrul Cercului Militar Dej și a Casei Municipale de Cultură. Evenimentul a debutat cu discursurile rostite de cadre militare și primarul Costan Morar, o slujbă religioasă oficiată de protopopul Ioan Buftea, încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua Armatei Române se sărbătorește în fiecare an la 25 octombrie, după ce la această dată, în 1944, Armata României elibera ultima brazdă de pământ românesc de sub dominaţie fascistă, moment ce s-a impus în mod firesc ca zi de sărbătoare a tuturor militarilor din Armata României.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=2088065134589576

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More