Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Armatei Române, sărbătorită de Garnizoana Dej – FOTO/VIDEO

0 27

Ziua Armatei Romane - Dej 2014

Ziua Armatei Române s-a sărbătorit și azi la Dej, ca în fiecare an în data de 25 octombrie, marcându-se 70 de ani de la victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația hortystă (1944).

Manifestările au debutat dimineață cu premierea câștigătorilor la concursurile sportive organizate de Garnizoana Dej, la care au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor locale.

După ceremonia de la Garnizoana Dej, manifestările au continuat de la ora 11 în Cimitirul ”Dealul Florilor”, unde a avut loc un ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor, urmat de obișnuita depunere de coroane și jerbe de flori.

Seria de manifestări s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

”Astăzi, 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei României, aniversând 70 de ani de la  victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Cu această ocazie am fost alături de cadrele militare dejene, la cimitirul din Dealul Florilor, pentru a aduce un un pios omagiu militarilor români care și-au dat viața pentru țară și a-i sărbători pe cei care au slujit-o și o slujesc cu demnitate. Dejul a fost dintotdeauna un punct strategic militar, iar patriotismul şi dăruirea  militarilor dejeni, au dus cu mândrie această tradiţie mai departe. Militarii din garnizoana Dej au dat și dau dovadă de profesionalism și devotament în  exercitarea sarcinilor de serviciu la nivel național și în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii și securității în zonele de conflict. Pentru patriotismul, curajul și sacrificiul dovedit în îndeplinirea misiunilor, transmit tuturor militarilor dejeni și familiilor lor, respectul și aprecierea mea și a instituției pe care o conduc, le urez mult succes în întreaga activitate și  un sincer,  LA MULȚI ANI!”, a spus primarul Morar Costan.

 


From Ziua Armatei Romane – Dej 2014, posted by Someseanul on 10/25/2014 (45 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More