Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Brâncuși, sărbătorită vineri la Sala Mare a Primăriei Dej – FOTO

0 35

Sala Mare a Primăriei Municipiului Dej a găzduit vineri după-amiaza manifestările dedicate Zilei Brâncuşi, zi de sărbătoare națională. 

Evenimentul organizat de Primăria Dej în colaborare cu Centrul Cultural ”Arta” și Muzeul Municipal Dej, s-a bucurat de participarea unui public numeros, iubitor de artă și cultură, care a fost răsplătit cu un program cultural-artistic pe măsură.

Primarul Costan Morar a fost cel care, prin discursul său, a deschis evenimentul, pentru ca apoi preotul Ioan Mărginean să-l prezinte pe invitatul special al evenimentului , scriitorul și criticul literar Lucian Gruia.

Acesta a ținut o amplă prezentare a operei lui Constantin Brâncuși, vorbind și despre viața marelui sculptor român.

Programul a continuat cu un recital de poezie, susținut de Andra Cristurean și Cătălin Boian, pentru ca la finalul evenimentului prezentat de Mariana Reman, doi artiști dejeni, Petra și Marin Grad să înduioșeze inimile celor prezenți cu un moment artistic ”Cântec despre Brâncuși”.

Spectatorii n-au părăsit sala înainte de a admira expozițiile de pictură şi pictură pe sticlă (realizate de elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Dej), expoziția de carte: „Brâncuşi – sculptor universal” (Biblioteca Municipală Dej).

Data de 19 februarie a fost declarată „ Ziua Brâncuşi„ şi zi de sărbătoare naţională, în anul 2015,  „Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima dată de America, născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, fiind considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1075891062473660.1073742173.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More