Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua în care mi-am scos părinții la plimbare

0 353

Oamenii care mi-au dat viață, care m-au crescut, educat și au făcut sacrificii enorme ca să ajung unde sunt acum, sunt cei cărora le datorez fiecare respirație, sunt lumina ochilor mei și stâlpii care mă susțin ca să continui în viață. Fără ei, aș fi un nimeni și un nimic și m-aș pierde în neant fără să am o rădăcină care să mă țină pe pământ.

Am un stil de viață haotic, fug dintr-o parte în alta, alerg în zări îndepărtate, dar mereu mă întorc acasă știind că doi oameni, două suflete îmbătrânite de vreme, mă așteaptă cu un zâmbet iubitor, cu o masă caldă și cu un cuvânt de alinare. Și le povestesc mereu pe unde am umblat, cu ce oameni m-am întâlnit, ce am discutat, ce am făcut și ce am mâncat.

De multe ori, în aceste dezvăluiri ale aventurilor mele pomeneam de mersul la mall, de zecile de magazine, restaurante, cinematografe și te miri ce supermarketuri mai găsești pe acolo. Însă tot de atâtea ori parcă vedeam că părinții mei nu înțeleg ce-i ăla mall, cum arată, cum se prezintă și ce poți face acolo. Ba mai mult, mama avea și o glumă de-a ei: ”După ce te-ai dus până la Cluj pentru mall, că mol avem și-n Bungăr?”

Așa că de dimineață m-am decis să-mi scot părinții la mall, să-i scot din confortul apartamentului lor, să mai vadă și ei altfel de lume, altfel de locuri, având în vedere că nu mai ieșiseră din oraș spre capitala Cluj de foarte mulți ani.

Și i-am dus la mall, i-am plimbat prin magazine, le-am arătat câte și mai câte, le-am cumpărat cele de trebuință, i-am scos la masă și apoi, după o mică relaxare i-am, adus acasă. Erau hipnotizați de ceea ce văzuseră, bucuroși că au trăit o asemenea experiență, una considerată poate banală pentru cei care trăiesc într-un oraș cu astfel de centre comerciale. Mai fericită am fost însă eu, împăcată sufletește că le-am oferit o bucurie la care nu s-ar fi așteptat niciodată, încântată de faptul că au trăit, chiar dacă pentru doar câteva ore magice, o asemenea aventură.

Faptul că le-am văzut ochii înlăcrimați de bucurie că pot petrece cu mine, doar noi trei în familie, câteva ore dedicate doar nouă, faptul că au putut experimenta pe propria piele ce înseamnă shopping-ul în mall, faptul că au fost mirați și intrigați, dar și fericiți să vadă asemenea minunății de magazine și restaurante, pentru mine toate acestea au însemnat împlinirea sufletească supremă.

Așa că oameni buni, foarte tineri sau mai puțin tineri, cât mai aveți încă părinți, faceți-le o bucurie. Mai scoateți-vă părinții din casă, la o cofetărie, la un restaurant, la un magazin sau chiar mall. Așa cum și ei vă scoteau pe voi la plimbare când erați mici, chiar dacă erau rupți de oboseală din cauza serviciului sau stresați cu grijile zilnice, faceți și voi un efort, măcar într-o zi, și oferiți-le un motiv de fericire. Arătați-le lumea, acordați-le atenția cuvenită, și faceți în așa fel încât să se simtă apreciați, iubiți și îngrijiți.

Pentru că mâine-poimâine s-ar putea să nu-i mai aveți și să nu mai puteți să le faceți o asemenea bucurie. Și n-o să le pară lor rău că n-au fost la restaurant sau la mall, o să vă pară vouă rău că nu v-ați putut rupe câteva ore din programul vostru pentru a le dedica doar lor acest timp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More