Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Culturii Naționale. Mesajul deputatului Cornel Itu

1 786

Cornel Itu, deputat PSD, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Deputatul Cornel Itu transmite un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale, zi legată de imaginea poetului nostru național, Mihai Eminescu. Redăm în integralitate mesajul domnului deputat:

Ziua de 15 ianuarie nu a fost aleasă întâmplător pentru a celebra cultura poporului român, semnificând ziua de naștere a marelui poet, Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu.

Acest moment de sărbătoare se datorează eforturilor mele și a colegilor din Camera Deputaților, prin stabilirea zilei de 15 ianuarie ca Ziua Culturii Naționale (Legea 238/2010).

Mă bucur că în Dej și în întreaga țară, aceasta zi este sărbătorită prin diverse manifestări. Îmi doresc ca Ziua Culturii Naționale și marcarea nașterii lui Mihai Eminescu să reprezinte un moment special al reunirii românilor  în jurul valorilor naționale, un prilej de mândrie că suntem români.

Să nu uităm că și în cele mai grele clipe pentru poporul român, cultura a fost cea care a adus mereu bucurie și libertate.

Este datoria noastră să ne păstrăm identitatea națională și să acordăm respectul cuvenit personalităților care ne-au lăsat o moștenire de o valoare incontestabilă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. raffi spune

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More