Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Dej la bustul poetului Mihai Eminescu – FOTO

0 409

A nins ca în basme în această dimineață la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, eveniment organizat de către Primăria Municipiului Dej la bustul poetului Mihai Eminescu din cartierul 1 Mai.

Oficialități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și a celor de învățământ, elevi, profesori, politicieni și iubitori de artă și frumos, cu toții au îndurat frigul și ninsoarea și au întregit spectacolul dedicat sărbătoririi poetului național al românilor.

Evenimentul, început la ora 11, a debutat cu intonarea imnului național și o slujbă de pomenire, pentru ca ulterior deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar, reprezentanți ai Consiliului Local Dej și ai partidelor politice, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice locale și ai unităților de învățământ  să de pună coroane de flori la bustul lui Mihai Eminescu.

Programul manifestărilor a continuat cu un moment muzical, susținut de Corul Școlii „Mihai Eminescu” Dej (Dirijor: Kinga Emoke Nan-Farcaș), recital de poezie susținut de Trupa de teatru „Vistrian Roman” a Casei Municipale de Cultură Dej (Coordonator: Mariana Reman), moment muzical susținut de Marin şi Petra Grad și Grupul vocal al Liceului Teoretic „Al. Papiu -Ilarian” Dej.

Ziua Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale au fost marcate și la Biblioteca Municipală Dej prin  expoziţia de carte cu titlul: „Somnoroase păsărele”.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1349593161770114.1073742349.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More