Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Eroilor Neamului, marcată la Dej în trei locații diferite FOTO/VIDEO

0 242

Ziua Eroilor Neamului Dej 2014 (1)

Manifestările dedicate Zilei Eroilor Neamului, organizate de Primăria Municipiului Dej în colaborare cu Garnizoana Dej, au debutat azi la prânz la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor.

În fața numeroaselor oficialități locale și reprezentanți ai Garnizoanei Dej, la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flor în semn de prețuire față de jertfa eroilor români de-a lungul timpului.

Tot la Monumentul Eroilor din cimitirul Dealul Florilor, maiorul în retragere Ioan Vasile Roman (în vârstă de 101 ani) a primit azi Emblema de Onoare a Armatei României, conferită de Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

După depunerea de coroane și defilarea gărzii de onoare, manifestările s-au mutat în Piața 16 Februarie, la Monumentul Eroilor căzuți în Revoluția din Decembrie 1989 unde au fost depuse coroane de flori, și apoi la mormântul eroului mr. Vasile Unguraș, căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan (cimitirul Mulatău).

Cu ocazia dublei sărbători de azi, primarul Dejului, Costan Morar, a transmis următorul mesaj:

”Este o zi importantă pentru noi astăzi. O zi în care sărbătorim Înălţarea Domnului, de aceea doresc să vă adresez tuturor, creştinescul „Hristos S-a înălțat!”.

Tot astăzi, în această zi de mare sărbătoare, comemorăm ziua eroilor români, căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului.

În cinstea lor, ca în fiecare an, împreună cu Garnizoana Dej, organizăm manifestări, prin care le aducem un pios omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară.

De ziua eroilor transmit tuturor militarilor dejeni, recunoștința mea, pentru curajul și demnitatea de care dau dovadă în spiritul sacrificiului înaintașilor lor, a eroilor neamului.

Dumnezeu să îi odihnească pe eroii Neamului Românesc!”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More