Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Europei, sărbătorită la Dej cu parada elevilor și momente artistice – FOTO/VIDEO

0 127

Aproximativ 300 de persoane, majoritatea elevi, au luat parte azi, în centrul municipiului Dej, la manifestările dedicate sărbătoririi zilei Europei, eveniment organizat de Primăria Dej în colaborare cu Casa de Cultură ”George Coșbuc” Dej.

Manifestările au debutat la ora 13, cu intonarea imnului României și cuvântul de deschidere al primarului Costan Morar, pentru ca apoi Constantin Albinetz, directorul Muzeului Municipal Dej, să facă o scurtă prezentare a sărbătorii de azi.

Programul a continuat cu parada statelor membre din Uniunea Europeană, elevi de la liceele dejene defilând în centrul orașului îmbrăcați în culorile sau portul popular al statelor membre. La manifestări au participat, alături de profesori coordonatori, elevi de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceul Tehnologic ”Someș”. Purtând steaguri sau însemne în culorile țărilor din Uniunea Europeană, iar două grupuri de elevi au prezentat chiar și două momente artistice, constând în dansuri specifice Germaniei sau Greciei.

Bineînțeles, cel mai aplaudat moment a fost cel al defilării ”delegației” României, care s-a prezentat în fața oficialităților locale prezente la eveniment cu tradiționala pâine cu sare, pentru ca apoi toți să cânte împreună un cântec patriotic.

Manifestările dedicate Zilei Europei la Dej s-au încheiat cu un moment artistic susținut de Corala ”Armonia” a Casei de Cultură Dej (dirijor, Doina Sima Minea), un concert al fanfarei reprezentative a municipiului Dej, sub bagheta dirijorului Vasile Sima Minea, și un minirecital susținut de Marin și Petra Grad.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1476220565774039.1073742385.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More