Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită azi la Dej cu demonstrații de tehnică militară – FOTO/VIDEO

0 74

Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită în fiecare an în 23 aprilie, marchează sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual şi ocrotitorul forțelor terestre române.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan au fost organizate manifestări dedicate acestei sărbători, care au cuprins expoziţii, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.

La Dej, această mare sărbătoare a fost marcată joi, 20 aprilie, în Piața Bobâlna, unde Garnizoana Dej, alături de oficialități locale, au organizat un eveniment care a cuprins mai multe activități.

În ciuda vremii nefavorabile, a frigului pătrunzător și a ploii care a căzut neîncetat, dejenii au fost curioși să vadă tehnica militară, armamentul și echipamentele militarilor dejeni, aceștia asistând și la un program cultural artistic, care a cuprins dansuri populare și un recital de cântece populare pus în scenă de artiști de pe Valea Someșului.

Participanții au putut asista apoi la un moment ”drill team”, un exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei executat de militarii Batalionului 811 Infanterie, pentru ca apoi programul să continue cu un exerciţiu demonstrativ de arte marţiale – taekwon-do ITF, executat de viitorii militari din forţele terestre din cadrul Clubului CS Vulturii Dej.

La finalul evenimentului, cei prezenți au putut vedea de aproape dotările armatei dejene într-o prezentare de tehnică, armament şi echipamente militare folosite de către militarii din unităţile militare din garnizoana Dej.

 

Cei mai încântați de acest moment au fost copiii, care au vrut să pună mâna pe toate armele prezentate de militarii dejeni și au avut ocazia să se fotografieze cu aceștia sau chiar să urce în vehiculele militare expuse în centrul orașului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More