Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Holocaustului marcată la Dej la monumentul evreilor deportați din pădurea Bungăr – FOTO/VIDEO

3 561

Ziua Holocaustului marcata la Dej la monumentul evreilor deportati din padurea Bungar (4)

Primăria Municipiului Dej și Comunitatea Evreilor din Dej au organizat azi în pădurea Bungăr un eveniment dedicat Zilei Holocaustului.

Cu această ocazie a avut loc o ceremonie religioasă de sfințire la noul monument al evreilor deportați, unde oficialități locale și județene au depus coroane de flori. Monumentul evreilor deportați din pădurea Bungăr a fost ridicat în perimetrul ocupat în 1944 de ghetto.

La ceremoniile din Pădurea Bungăr au participat alături de comunitatea evreilor din Dej, deputatul Cornel Itu, deputatul Aurel Vainer, consilierul județean Vasile Sălătioan, primarul Costan Morar, viceprimarul Aurelian Mureșan, consilieri locali dejeni, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și de cultură din Dej, dar și reprezentanți ai formațiunilor politice.

Seria de evenimente dedicate Zilei Holocaustului a continuat, după manifestările din Pădurea Bungăr, la Sinagoga din Dej, cu cuvântări ale reprezentanților comunității evreiești, dar și ai oficialităților locale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. vasile spune

    ce frumos vorbeste primarului ales.

  2. Flo Gheorghiu spune

    in loc sa incurajati copiii sa iasa in oras de ziua nationala sau cand ne comemoram noi eroii, ii invatati sa venereze evreii si sa-i pupe in cur la fiecare ocazie. rusine celor prezenti si mai ales celor ce au dus copii cu ei, ma intreb ce legatura au ei ca romani cu evreii; mai bine i-ati invata despre cine conduce lumea din umbra, cine a inventat comunismul si care e adevaratul holocaust(vezi razboiul din Fasia Gaza) si ati fi PATRIOTI ROMANI, nu numai romani nu. luati sarbatori de la americani si cinstiti doar eroii si atrocitatile comise impotriva evreilor, ungurilor..(vezi ponta), dar sa ma mai mir la cati psd-isti vad in poze? Rusine!

  3. nisof spune

    LINGETI CURUL HOLOCAU$TIC AL RASISTILOR HOLOCAU$TICI JIDANI, CÃCI EI RID DE VOI CÃ SUNTETI PROSTI SI TIMPITI BALCANICI! ÎN LOC SÃ PLÃNGETI PENTRU UN MILION DE ROMÃNI OMORITI DE BANDA COMUNISTA JUDAICA AL ANEI PAUKER, LINGETI CURUL JIDANULUI EXCROC VAINER! SÃ VÃ FIE RUSINE IDIOTILOR!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More