Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Internațională a comemorării bebelușilor, celebrată joi la Dej

0 63

Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare organizează joi, 15 octombrie, la Dej, un nou eveniment de comemorare a bebelușilor, îngeri plecați mult prea devreme dintre noi.

„Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, este un eveniment ce se desfășoară simultan în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

Joi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a sasea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 18 orașe în care, între orele 19.00-20:00, sute de lumânări vor arde
în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi, fiind astfel evenimentul cu cea mai mare anvergură din lume.

Orașele din România care și-au anunțat participarea la acest eveniment sunt Aiud, Brașov, București, Buzău, Codlea, Dej, Galați, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara sau Tulcea, Valul de Lumină fiind organizat de voluntarii E.M.M.A., dar și din propria inițiativă a celor care doresc să se alăture acestui eveniment internațional.

La Dej, în acest an, Ziua Internațională a Comemorării Bebelușilor are loc de la ora 19, în fața Bisericii Greco-Catolice din cartierul 1 Mai.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More