Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor, marcată la Dej FOTO/VIDEO

0 63

Ziua internationala a comemorarii bebelusilor si a copiilor marcata la Dej (11)

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor a fost marcată în această seară la Dej, evenimentul având loc la Biserica Ortodoxă Sfinții ”Mihail și Gavril”. 

Evenimentul s-a desfășurat în nu mai puțin de 16 orașe din România, iar Dejul a fost unul dintre acestea. A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, pe data de 15 octombrie părinții care au trecut prin drama pierderii unui copil sau bebeluș să vină la biserica de pe strada Gutinului pentru a aprinde o lumânare în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi. În această seară, de la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) s-au aprins sute de lumânări în memoria micuților. Acestea au ars timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și care va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a cincea ediție. În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor”.

Vezi în materialul VIDEO de mai jos ce a declarat pentru Someșeanul.ro Monica Suian Mureșan, organizatorul evenimentului la Dej, dar și ce a spus o mămică care și-a pierdut copilul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More