Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua internațională a comemorării bebelușilor și copiilor, organizată sâmbătă la Dej

0 48

Organizația E.M.M.A. va celebra sâmbătă, 15 octombrie, la Dej, „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.

În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi.

Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a șaptea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 12 orașe în care, între orele 19.00-20:00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi, fiind astfel evenimentul cu cea mai mare anvergură din lume.

La Dej, evenimentul va fi organizat în curtea Bisericii Ortodoxe „Sfinții Mihail și Gavril”, de pe strada Gutinului.

Până în acest moment, orașele din România care și-au anunțat participarea în acest an, alături de Dej, sunt București, Brașov, Buzău, Codlea, Făgăraș, Fetești, Marghita, Ploiești, Satu Mare, Sibiu și Timișoara.

”Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.

Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla”, declară Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Organizația E.M.M.A. – Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înțeleasă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More