Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Jandarmeriei, marcată în Sălaj printr-o acţiune de plantare de puieţi de stejar

0 571

Peste 300 de puieţi de stejar au fost plantaţi, vineri, de către jandarmii din Sălaj, pentru marcarea Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită anual la 3 aprilie, dar şi pentru împlinirea a peste un secol de la înfiinţarea primelor structuri judeţene ale acestei arme.

„În contextul aniversării a 174 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române şi a 105 de ani de la înfiinţarea primelor structuri de jandarmerie pe meleaguri sălăjene, jandarmii sălăjeni au plantat peste 300 de puieţi de stejar. Activitatea a vizat atât plantarea de puiet, pentru fiecare an aniversat, cât şi completarea lucrărilor de împădurire executate anterior”, a transmis Marius Mesaroş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj.

Acțiunea de împădurire s-a desfășurat în zona pădurii Panic, cu sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Sălaj, în cadrul campaniei naționale „174 de stejari pentru România!”.

Scopul acestei campanii, inițiate de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, este de a determina cât mai multe persoane să participe, în mod voluntar, la activități de împădurire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More