Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Micii Uniri, perturbată de un bețiv la Bistrița. A fost amendat de jandarmi

0 47

Jandarmii s-au aflat în mijlocul cetățenilor în această mini-vacanță, atât în municipiu cât și pe raza județului prin structurile prezente în localitățile Năsăud, Beclean, Sîngeorz-Băi dar și în zonele montane de interes din Rodna și Piatra Fîntînele.

În perioada menționată au fost constatate mai multe fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, informează un comunicat de presă al IJJ Bistrița.

La manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române care au avut loc în municipiul Bistrița, un bărbat de 55 de ani, aflat în stare vădită de ebrietate care deranja participanții prezenți la activități, a devenit recalcitrant și a refuzat în mod repetat să părăsească zona respectivă la recomandarea jandarmilor, ca urmare a fost sancționat cu 500 de lei, conform prevederilor legii nr. 60 din 1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Totodată în ultima perioadă, jandarmii au mai sancționat cerșetoria, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea unor scandaluri, parcarea unor autovehicule în loc interzis de lege, ridicarea unor resturi de exploatare din fondul forestier și transportul de material lemnos fără documente legale. Astfel, au fost aplicate sancțiuni de 8.250 lei și 11 avertismente scrise.

Tot în perioada menționată, jandarmii Detașamentului 1 Mobil, au intervenit la un hipermarket din municipiul Bistrița, unde un copil de 13 ani a sustras o lanternă. Pe numele acestuia s-au întocmit actele de sesizare pentru infracțiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More