Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Ziua Minerului” a fost marcată azi la Dej FOTO/VIDEO

0 216

Ziua Minerului Dej 2014 (1)

Sute de mineri şi angajaţi ai Salinei Ocna Dej au sărbătorit astăzi ”Ziua Minerului” într-o pădure de la marginea Dejului. Tradiția se păstreză de mai bine de o sută de ani.

Sindicatul minerilor a pus la dispoziția muncitorilor tot ceea ce a fost necesar pentru a asigura buna-dispoziție. Minerii au putut mânca mici și grătare, iar berile și sucurile nu au lipsit de pe mesele celor prezenți în pădurea Bungăr. Unii dintre angajați au profitat de vremea bună de afară și s-au așezat direct pe iarbă ascultând fanfara salinei Ocna Dej, invitată la sărbătoarea ortacilor. Atmosfera a fost întreținută și de câțiva artiști de muzică populară locali.

La eveniment au participat și primarul municipiului Dej, Morar Costan și consilierul local Melinda Alexandru.

Tradiția de Ziua Minerului se păstrează de mai bine de o sută de ani și, ca de obicei, cheful va continua până seara târziu.

Mai multe despre această sărbătoare a relatat pentru cititorii Someșeanul.ro în interviul atașat, Eusebiu Potrocozan, lider de sindicat la Salina Ocna Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More