Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua minorităților naționale din România, instituită ca sărbătoare națională pe 18 decembrie

0 152

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională în data de 18 decembrie a fost adoptată luni de plenul Senatului cu unanimitate de voturi – 92 „pentru”.

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă inițiată de deputați ai minorităților naționale are ca obiect de reglementare „declararea și ridicarea la nivel de sărbătoare națională a zilei de 18 decembrie, consacrată prin Hotărârea Guvernului 881/1998 ca Ziua Minorităților Naționale”.

Actul normativ prevede că pentru sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

Autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz. Societatea Română de Televiziune și Societatea de Radiodifuziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătoarea Zilei Minorităților Naționale din România, stipulează propunerea legislativă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More