Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ziua Mondială a Inimii va fi marcată şi la Dej

0 86

Inima

Ziua de 29 Septembrie este celebrată ca „Ziua Mondială a Inimii”. Cu această ocazie, Clubul Rotary Dej în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Română de Cardiologie lansează programul „Promenada inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil în Dej, cu lungimea de 2.2 kilometri, pe care participanţii să îl străbată pe jos. 

Obiectul programului „Promenada inimilor” este acela de a încuraja persoane de toate vârstele să facă mişcare, ca parte importantă a prevenţiei bolilor cardiovasculare. „Ziua Mondială a Inimii” a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume: bolile cardiovasculare.

„Din inimă pentru inimile dumneavoastră vă rugăm să străbateţi cât mai des traseul marcat în municipiul nostru. Vă aşteptăm alături de noi duminică, 29 septembrie, la ora 12:30 în faţa Primăriei Dej pentru prima promenadă pe traseul ales”, a declarat Adrian Corniciu, preşedintele Clubului Rotary Dej. Traseul începe în faţa Primăriei Dej şi se va încheia în acelaşi loc.

Evenimentul se va desfăşura în 25 de oraşe din ţară. Prin acţiunea de la Dej, administraţia locală, împreună cu Rotary Club marchează pentru prima dată „Ziua Mondială a Inimii”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More