Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua mondială a spălatului pe mâini, celebrată azi în peste 100 de țări

0 53

Ziua mondială a spălatului pe mâini este celebrată, în fiecare an, la 15 octombrie, în peste 100 de țări din întreaga lume, fiind axată pe creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a importanței spălatului pe mâini.

În fiecare an, cu acest prilej, peste 200 de milioane de persoane sunt implicate în acțiuni, pentru informarea cu privire la necesitatea spălării mâinilor, susținute de instituții guvernamentale și internaționale, organizații ale societăților civile, ONG-uri, companii private sau persoane fizice. Școlile sunt implicate în desfășurarea de activități de promovare a igienei, în special în țări din Africa și Asia. Potrivit UNICEF, Ziua mondială a spălatului pe mâini reprezintă o ocazie bună pentru a promova igiena la nivel mondial în rândul copiilor.

Ziua mondială a spălatului pe mâini este adresată în special copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceștia, precum cele diareice și respiratorii. În fiecare an, la nivel mondial sunt consemnate 1,7 miliarde de cazuri de diaree la copii. Diareea poate fi un inconvenient minor, în unele locuri, dar în același timp ucide în multe țări. În fiecare an, 760.000 de copii mor înainte de a împlini 5 ani, din cauza diareei și pneumoniei. Simplul act de spălare al mâinilor cu săpun poate reduce riscul de bolilor diareice cu până la 47 la sută, potrivit OMS. Spălarea mâinilor cu săpun este printre cele mai eficiente și ieftine metode pentru a preveni aceste boli. Spălarea mâinilor cu săpun are efecte pozitive nu doar asupra sănătății și a nutriției, dar și asupra educației, economie și a veniturilor proprii.

Pentru prima dată, Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată în 2008, anul care a fost declarat de Națiunile Unite — Anul Internațional al Stării de Salubrizare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More