Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Mondială a Cercetășiei, sărbătorită azi și de Cercetașii Dejeni

0 62

Cercetașii sărbătoresc în fiecare an, în data de 22 februarie, Ziua Mondială a Cercetășiei, ziua de naștere a ofițerului britanic Robert Baden-Powell, părintele mișcării cercetășești.

Această mișcare cercetășească ce dăinuie de peste 100 de ani, numără până în prezent 10 milioane de membri din toate colțurile lumii, având misiunea de a deveni cetățeni responsabili și de a crea o lume mai bună.

Printre aceste milioane, se numără și cercetașii noștri dejeni, cu care am avut ocazia să ne întâlnim tot mai mult anul trecut prin prisma evenimentelor la care au participat ( Școala Altfel, Yard Sale-ul  organizat la Sala Sporturilor, 1 Decembrie, Sacul lui Moș Crăciun-pentru Yasmina o inimă nouă) sau la evenimentele pe care le-au organizat pentru comunitate (Evadare în Parc, eveniment aflat la ediția a treia și Cercetașii lui Moș Crăciun, eveniment realizat pentru ajutorarea familiilor mai puțin favorizate din zona Dejului).

Pe lângă aceste evenimente cu implicare în societate, cercetașii dejeni au desfășurat pe parcursul anului o serie de activități, bazate pe metoda scout, un program de educație nonformală, activități menite să dezvolte cercetașii pe mai multe arii, în mai multe domenii, scopul final fiind acela de a se învăța pe ei înșiși urmând să fie cetățeni capabili să îi ajute și pe alții, conform legii cercetășești: Cercetaşul iubeşte învăţătura şi la rândul său îi învaţă şi pe alţii.

Anul acesta cercetașii s-au gândit să le arate părinților aprecierea pe care le-o poartă. Părinții cercetașilor sunt provocați să își facă o poză cu cercetașul lor de acasă și să o posteze în mediul online cu referința #SuntParinteDeCercetas. Cercetașii speră să vadă cât mai mulți părinți mândri de cercetașii lor anul acesta, mai ales că știu că părinții sunt tot mai aproape de tehnologie și tot mai prezenți în mediul online.

Încă nu știi cum arată un cercetaș? Cu siguranță vei întâlni unul azi cu o eșarfă mai ciudată la gât sau cu o cămașă plină de însemne și cu un zâmbet larg. Și dacă nici azi nu îi întâlnești, te invităm să le urmărești activitatea cercetașilor pe pagina lor de Facebook, Cercetașii Dejeni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More