Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Mondială de Conştientizare a Autismului, marcată la Dej – FOTO

0 52

Ziua mondiala Autism Dej (1)

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului a fost marcată azi şi la Dej. Organizatorii au distribuit trecătorilor pliante informative, iar dejenii s-au putut bucura de câteva dansuri oferite de trupa de majorete Pretty Dancers, a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Dej.

Cu ocazia ziei de 2 aprilie, Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, Centrul Cultural ”Arta” din Dej va fi iluminat în albastru (după ora 18), culoare reprezentativă pentru recunoașterea acestei deficiențe. Tot albastre au fost şi baloanele pe care le-au primit trecătorii, prin Piaţa Bobâlna. Au fost împărţite şi câteva zeci de materialele informative, iar trupa de majorete a Colegiului Național Andrei Mureșanu a prezentat momente de dans.

Ziua Mondiala de Conștientizare a Autismului este evidențiată la Dej si printr-o expoziție de materiale informative despre autism, expusă în vitrinele Centrului Cultural „Arta”

Evenimentul a fost organizat de Asociația “Jasminne-copii cu autism-Dej” şi Primăria Municipiului Dej.

„Este o zi în care vreau să transmit respectul și aprecierea mea și a instituției pe care o conduc, familiilor care au copii ce suferă de această afecțiune, pentru eforturile depuse în a-și crește copiii și a-i integra în societate.

Apreciez preocuparea doamnei, Laura Tamaș, de la Asociația „Jasminne-copii cu autism-Dej” pentru organizarea evenimentului și mulțumesc elevilor de la Şcoala „Mihai Eminescu” și Colegiul Național Andrei Mureșanu, pentru implicare în desfășurarea manifestărilor”, a declarat primarul Costan Morar.

Data de 2 aprilie a fost declarată, începând cu 2007, ZIUA CONŞTIENTIZĂRII AUTISMULUI, iar Dejul sărbătorește această zi pentru al doilea an consecutiv. Manifestări care să marcheze ziua de 2 aprilie se organizează în toată lumea, având ca scop atragerea atenției asupra incidenței tot mai mari a autismului, în rândul copiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More