Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere, marcată la Bistrița cu lansare de lampioane – FOTO

0 92

100 de lampioane s-au înălţat la cer, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere, la Bistriţa.

Ziua Mondială a comemorării victimelor din accidente rutiere a fost astfel un bun prilej pentru continuarea demersului preventiv, în cadrul campaniei de informare şi conştientizare „ÎNCOTRO…?DĂ ŞANSĂ VIEŢII!”, campanie iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi susţinută de Consiliul Județean, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud.

Evenimentul a debutat prin expunerea caravanei campaniei pe pietonalul „Liviu Rebreanu”, după care au urmat simularea unor intervenţii rapide ale echipajelor de descarcerare şi ale echipajelor de prim-ajutor SMURD. Cei mici au fost încântaţi de autospecialele MAI, motiv pentru care poliţiştii şi pompierii i-au lăsat să le observe îndeaproape.

La acțiune au participat voluntari din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud și ISU, care au distribuit celor prezenţi brelocuri, flyere şi orare şcolare, toate imprimate cu mesaje preventive ale campaniei.

Momentul cel mai aşteptat al evenimentului a fost lansarea a 100 de lampioane de culoare albă, pe care cei prezenţi au scris mesaje preventive, mesaje de condoleanţe, nume, gânduri… toate s-au înălţat la ceruri, oferind o imagine minunată.

De asemenea, au fost aprinse candele, din care cei prezenţi au format o inimă, ca semn a preţuirii faţă de ele, victimele ale accidentelor rutiere.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1889264411295752.1073741911.1573667096188820&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More