Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Națională a României la Dej. Parada militară, jocuri de lasere și foc de artificii – VIDEO

0 1.835

Dejul a sărbătorit azi în stradă ziua națională, la 100 de ani de la marele eveniment istoric al marii uniri de la Alba Iulia. Autoritățile locale au oferit miilor de dejeni un spectacol pe cinste, iar spectatorii au urmărit cu sufletul la gură manifestările din centrul orașului, în ciuda gerului pătrunzător.

Programul manifestărilor a debutat la bustul cardinalului Iuliu Hossu, unde reprezentanți ai autorităților locale și ai instituțiilor de stat sau private au depus jerbe și coroane de flori.

Ceremoniile s-au mutat apoi în zona centrală, în Piața Bobâlna, unde, după intonarea imnului național și o slujbă religioasă, primarul Costan Morar a deschis manifestările printr-o alocuțiune în care a evidențiat istoricul acestei sărbători de mare însemnătate pentru nația română.

Și aici, la statuia celor trei corifei ai Marii Uniri, au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților, pentru ca apoi să aibă loc o spectaculoasă paradă, a militarilor, jandarmilor, pompierilor, polițiștilor și a forțelor de intervenție, alături de prezentarea tehnicii militare și de intervenție aparținând instituțiilor locale.

Programul a continuat cu un spectacol folcloric, în cadrul căruia au urcat pe scenă artiști și elevi dejeni, nu înainte ca 100 de baloane în culorile tricolorului să fie înălțate spre cer de 100 de copii care au interpretat un cântec patriotic. În aceeași notă de patriotism, pe scenă a urcat și corul reunit al bisericilor dejene.

În acest an de mare sărbătoare, organizatorii au oferit și un spectaculos show de lasere, pe tematica Centenarului Marii Uniri, pentru ca apoi mii de dejeni să urmărească focul de artificii și pornirea iluminatului ornamental de sărbători în zona centrală a orașului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More