Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Națională la Cluj: Spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra si Cargo, foc de artificii

0 219

Primaria Cluj-Napoca invită clujenii, turiștii români și turiștii străini, pe 1 Decembrie în Piața Unirii să sărbătorească împreună Ziua Națională a României!

Spectacol folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra si Cargo, foc de artificii – sunt cateva dintre momentele principale ale zilei tuturor romanilor. Evenimentul de anul acesta va aduce o noutate care va completa atmosfera de sarbatoare prin iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitana din Piata Avram Iancu si din Piata Unirii.

Manifestarile de 1 Decembrie vor incepe la ora 10:00, in Piata Avram Iancu, cu manifestarile traditionale: slujba religioasa in Catedrala Mitropolitana, depuneri de coroane si jerbe de flori, parada militara.

In Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca va fi deschisa expozitia de imagini istorice ”Clujul si Marea Unire”, organizata in parteneriat cu Biblioteca Academiei Romane Cluj-Napoca, Universitatea ”Babes-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universitatii ”Babes-Bolyai”, Directia Judeteana a Arhivelor Nationale Cluj, Biblioteca Centrala Universitara ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expozitia va contine imagini cu documente si fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

 

Programul evenimentelor de 1 Decembrie:

 

Piata Unirii

ora 15:00 – spectacol folcloric:

Maria Golban somlea

Traian Ilea si Valeria Codorean

Ovidiu Purdea Somes

Ansamblul Folcloric „Romanasul”

Ciprian Roman

Ansamblul Folcloric „Martisorul”

Aurel Tamas

Dumitru Farcas

acompaniaza Orchestra „Regal Transilvan”.

 

ora 19:00 – aprinderea iluminatului festiv

ora 19:05 – concert Andra

 

Piata Avram Iancu

ora 20:00 – spectacol de artificii

 

Piata Unirii

ora 20:10 – concert Cargo

 

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii din cadrul Targului de Craciun va fi gratuita. Targul de Craciun va fi deschis anul acesta in 24 noiembrie 2017 si se va inchide in 1 ianuarie 2018.

Reamintim faptul ca Primaria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Targul de Craciun”, in urma unei licitatii, Asocierii compusa din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. si S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a incheiat pentru o perioada de 5 ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More