Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Națională a României, sărbătorită pe ploaie la Dej – FOTO/VIDEO

0 60

Sărbătorirea Zilei Naționale a României nu a avut în acest an fastul din anii trecuți. Fără retragerea cu torțe și obișnuitul foc de artificii, manifestările s-au rezumat la depuneri de coroane, defilarea Gărzii de Onoare și un foarte scurt program artistic.

Seria de manifestări dedicate zilei de 1 Decembrie a debutat la bustul cardinalului Iuliu Hossu, de pe strada Mărășești, unde a fost oficiată o slujbă religioasă greco-catolică și au fost depuse coroane de flori din partea oficialităților locale.

Manifestările au continuat în Piața Bobâlna, unde, după intonarea imnului național de către Fanfara Municipiului Dej, a urmat alocuțiunea primarului Costan Morar și o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Dejului Ioan Buftea.

În Parcul Mic, la statuia celor trei corifei ai Marii Uniri, reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor, publice, sau culturale dar și ai instituțiilor de învățământ au depus coroane de flori.

A urmat Defilarea Gărzii de Onoare și un scurt moment omagial intitulat ”1 Decembrie”, susținut de Corala Armonia și artiști din cadrul Casei Municipale de Cultură Dej, tot programul desfășurându-se în grabă din cauza ploii torențiale care s-a abătut asupra Dejului la ora manifestărilor programate.

Și chiar dacă ploaia a dat mari bătăi de cap organizatorilor și participanților, cu toții au fost ospătați așa cum se cuvine, cu o masă populară, Primăria Dej pregătind mii de sarmale pentru cei care au luat parte la manifestări.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1032796680116432.1073742119.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More