Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Părinților de Îngeri va fi marcată duminică, la DEJ

0 39

ZiuaParintilordeIngeriDEJ

Și în acest an, copilașii plecați prea devreme, vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizația E.M.M.A. prin Ziua Părinților de Îngeri, singurul eveniment din România și cel mai mare din lume, de acest gen, dedicat memoriei copiilor plecați dintre noi. 

Aflat la a șaptea editie, evenimentul se va desfășura simultan în cel puțin 10 orașe din țară și 4 din străinătate (Anglia, Franța și Germania), duminică, 8 iunie, începand cu 17.30. La Dej evenimentul are loc în Piața Bobâlna, în parcul mic.

Părinţii, apropiatii acestora și susținătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate orașele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

”Ca în fiecare an, și anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A.

Organizatorii atrag atenția că, în cazul în care vremea va fi rea, este posibil ca momentul lansării baloanelor să se devanseze, lucru care se va stabili în funcție de condițiile meteo, din fiecare locație.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More