Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Pompierilor Români sărbătorită la Gherla printr-o paradă FOTO/VIDEO

0 32

ziua pompieiilor gherla 20130031În acest an, Ziua Pompierilor, a fost sărbătorită şi la Gherla printr-o paradă a autospecialelor de pompieri şi o festivitate organizată în centrul oraşului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale dar şi gherleni, care au ţinut să le mulţumească pentru munca depusă şi să le transmită „La Mulţi Ani!” Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla, care este și cea mai veche formațiune civilă de pompieri din România atestată în anul 1778.

Ziua de 13 septembrie 1848 a intrat în istoria neamului, după ce 160 de pompieri aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zaganescu, au rezistat în faţa a 5000 de soldaţi turci în bătălia din Dealul Spirii.

Deşi pompierii romani au fost inferori din punct de vedere numeric, aceştia nu au renunţat la luptă numai când conducătorul turcilor, Kerim-Pasa a trimis un ofiţer care a propus încetarea focului.

Foto:Filep Attila

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More