Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua pompierilor din România, sărbătorită la Cluj, în Parcul Central

0 201

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită, în fiecare an pe 13 septembrie, fiind un moment de cinste adus meseriei de pompier şi celor care cu devotament îndeplinesc misiunile de salvare zi cu zi, îndeosebi pentru riscul asumat de aceştia în acţiunile de salvare a semenilor.

Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora o pagină de istorie naţională scrisă prin lupta purtată acum 164 de ani în Dealul Spirii, de Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848.

Atunci, la 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii din Bucureşti, ostaşii pompieri, aflaţi sub comanda căpitanului Pavel Zagănescu, s-au acoperit de glorie, într-o crâncenă şi inegală încleştare cu o coloană a armatei otomane venită să înăbuşe revoluţia paşoptistă şi aspiraţiile de emancipare socială şi naţională ale românilor.

Însemnătatea istorică a acestei zile şi dovezile de eroism ale pompierilor eroi conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, care au reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română de la 1848, sunt în continuare amintite de această sărbătoare.

În fiecare an, în luna septembrie, sărbătorim Ziua Pompierilor din România. Avem astfel onoarea și plăcerea de a vă invita, pe toți, cu mic cu mare, marți 13 septembrie 2016, în intervalul de timp 10.00 – 16.00, în Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca, pentru a fi părtași la sărbătoarea noastră, a pompierilor din județul Cluj.

În cadrul acestei manifestări vor fi exerciții demonstrative, prezentarea tehnicii de intervenție din dotare, jocuri interactive pentru copii, concurs cu premii, învățarea acordării primului ajutor medical, plimbare cu barca scafandrilor, etc.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, a împlinit anul acesta 80 de ani de existență, a fost, este și va fi mereu aproape de cetățeni, de aceea ne dorim să sărbătorim alături de dumneavoastră aceste momente frumoase”, se arată într-un mesaj al ISU Cluj, semnat de Inspector șef al ISU Cluj, colonel Ion Moldovan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More