Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua porților deschise la Școala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj – FOTO

0 534

Cei peste 250 de vizitatori care au trecut azi pragul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, în cadrul celei de a XII-a ediții a ”Zilei Porților Deschise”, au simțit pe pielea lor senzația de a fi implicați, ca martori, la săvârșirea unei infracțiuni și la modul de intervenție al poliției.

Totul a făcut parte dintr-un scenariu pus în practică de elevii școlii, îndrumați de profesorii Catedrei de Pregătire Polițienească: furtul unei poșete, urmărirea, prinderea, încătușarea, controlul corporal și conducerea la secție a ”infractorului”. Atât ”infractorul”, cât și ”victima” erau de fapt elevi ai școlii, deghizați în vizitatori.

La evenimentul circumscris sărbătoririi, în 25 martie, a Zilei Poliției Române, ghidați de elevi ai școlii din anul I, oaspeții au aflat la început informații despre istoricul instituţiei: 10 promoții însumând peste 2.000 de agenți de poliție. Expoziția de armament din dotarea Poliției Române, amenajată într-o sală de clasă, a atras de asemenea ochii curioșilor. Traseul parcurs a ajuns apoi la sala de sport și la baza sportivă exterioară. La Muzeul școlii, oaspeții au admirat uniforme din dotarea polițiilor europene, donate de parteneri educaționali ai școlii din toate colțurile Europei.

Vizitatorii din anii terminali de liceu au luat apoi loc în amfiteatru, unde li s-a răspuns la întrebări legate de etapele care trebuie parcurse în cadrul concursului de admitere și de specificul pregătirii viitorilor agenți de poliție.
Pentru a-şi aminti de vizita lor, toţi oaspeţii au primit la plecare câte un certificat de “Elev pentru o zi”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More