Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Porților Deschise la Spitalul Municipal Dej, la împlinirea a 155 de ani de existență – FOTO/VIDEO

0 143

Spitalul Municipal Dej împlinește în acest an 155 ani de la înființarea sa, prilej cu care conducerea instituției spitalicești dejene a organizat azi Ziua Porților Deschise, toți dejenii fiind invitați la sărbătoare.

Cei care au vrut să vadă ce dotări are spitalul dejean și care sunt secțiile complet reabilitate și renovate după cele mai moderne standarde au avut parte azi de tururi ghidate, prin care au putut vizita secțiile spitalului, saloanele și chiar și sălile de operație.

Sărbătoarea Spitalului Municipal Dej nu s-a putut realiza fără sprijinul autorităților locale, de un tur de vizitare special, ghidat chiar de către managerul Mihai Pandrea și directorul medical Antonela Nicoară, având parte și reprezentanți ai Primăriei Dej, Consiliului Local Dej sau a instituțiilor locale.

Astfel, primarul Costan Morar, viceprimarul Teodora Muncelean, alături de deputatul Cornel Itu și mai mulți consilieri locali, au fost ghidați de conducerea spitalului prin secțiile acestuia, având ocazia să vadă nu doar ce s-a realizat în ultimii ani în materie de reabilitare și modernizare, dar și necesitățile instituției spitalicești și lucrările care se realizează în prezent pentru dotarea și aducerea la standarde europene și a altor secții.

La finalul vizitei oficiale, participanții au avut ocazia să asiste și la vernisajul expoziției de pictură realizată de unii dintre pacienții secției de psihiatrie a Spitalului Municipal Dej.

Scurt istoric:

Primul spital a fost înființat la Dej în anul 1557 în cadrul sesiunii parlamentare a Ardealului de la Turda, cu aprobarea reginei Izabela a Ungariei, care eliberează un decret de înființare a “Hospitalului” din Dej.

Spitalul din locaţia în care funcţionează şi azi fost deschis pentru public în 19 mai 1862, cu numele de Spitalul Rudolf.

În anii următori spitalul s-a dezvoltat continuu construindu-se noi pavilioane, de-a lungul a 155 de ani suferind numeroase transformări.
Spitalul Municipal Dej funcţionează în prezent cu 348 paturi de spitalizare continuă, 22 paturi spitalizare de zi, şi 20 paturi însoțitori
Are în structura sa 20 de secţii şi compartimente clinice, 3 laboratoare paraclinice (de radiologie, analize medicale şi anatomie patologică), precum şi cabinete în ambulatoriu pentru 13 specialităţi.
                Tratează anual:
                                           – aproximativ 14.500 pacienţi în spitalizare continuă,
                                           – peste 3.000 în regim de spitalizare de zi,
                                           – peste 20.000 de pacienţi consultaţi în urgenţă

                                           – peste 20.000 de pacienţi consultaţii în ambulatoriu.

În anul 2011 a fost efectuat un total de 149.457 de examene paraclinice, din care 140.581 pentru secţiile spitalului şi 8.876 pentru ambulatoriu.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1507002849362477.1073742397.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More