Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Recoltei la Dej – muzică populară și produse tradiționale pentru dejeni

0 74

Ziua Recoltei Dej - someseanul (1)

Vremea frumoasă de afară dar și oferta de produse tradiționale i-au scos pe dejeni din case duminică, la Ziua Recoltei. Sute de dejeni au ales să-și facă azi cumpărăturile din Piața Bobâlna.

De la brânză dulce sau sărată la miere de albine, de la legume și fructe la must, dejenii au avut ce cumpăra azi la Ziua Recoltei. Dacă unii s-au rezumat doar la a gusta produsele, alții au luat și pentru acasă, ori chiar în cantități mai mari pentru a pune pe iarnă.

În tot acest timp, în fața Cercului Militar, organizatorii au pus la cale și un spectacol folcloric. Din păcate, artiștii și orchestra n-au avut la dispoziție și o scenă, fiind nevoiți să cânte pe trotuar, sau chiar în mijlocul drumului. În cadrul spectacolului au evoluat Ansamblul “Somesana” al Casei Municipale de Cultura, dar si solistii vocali Anca Suciu, Zina Dobos, Gavril Ciciovan, Cristina Beldean Mosutan, Alina si Adela Zanc, Ioana Breda Morar si Felix Galan. De la spectacol nu a lipsit Orchestra de muzica populara “Somesana” a Casei Municipale de Cultura Dej.

N-au lipsit, bineînțeles, tarabele alimentare cu mititei, grătare și cârnăciori, pentru cei care au dorit să stea la masă și să bea și o bere sau un pahar de must.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More