Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Satului Românesc la Cluj

1 45

ziua satului romanesc

Timp de trei zile, din 10 până în 12 mai, Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi gazda celui mai mare eveniment de promovare a mediului rural din România. Ziua Satului Românesc se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Italiei în România.

 

Evenimentul a ajuns la a treia ediţie și este organizat de Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România împreună cu Ministerul Economiei – Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Autoritatea Naţională pentru Turism, Guvernul României – Secretariatul General al Guvernului, Municipiul Cluj-Napoca şi ANTREC.

Vineri, 10 mai, de la ora 12.00, are loc deschiderea oficială a evenimentului în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, printre oficialitățile care și-au anunțat deja prezenţa aflându-se: Maria Grapini, Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Lelia Oanţă secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, reprezentanţi ai ambasadei Italiei, ai 30 de sate din 10 judeţe.

Organizatorii se aşteaptă ca la eveniment să participe aproape 20.000 de turişti şi clujeni

Pe parcursul celor trei zile se vor organiza expoziţii şi târguri tematice în centrul Clujului: Târgul de turism rural, agroturism şi ecoturism – Hai în satul românesc, Târgul de produse tradiţionale – Produs în satul românesc, Târgul de meşteri populari – Dumitru Sofonea, Târgul de flori – În grădina lui Ion, Atelierul de bucătărie românească – comuna Cumpăna (jud. Constanţa), Patrimoniul UNESCO – ceramica de la Horezu, dar şi conferinţe şi seminarii pe tema conservării, promovării şi dezvoltării satului românesc.

Concurs de dans cu premii ”în natură”

Organizatorii vor să promoveze valorile rurale și printr-un concurs “Dansez pentru România”. Concurenţii sunt invitaţi să danseze dansuri populare în pereche, iar cei care dau dovadă de rezistenţă dansând cel mai mult şi cel mai bine, vor câştiga unul dintre ineditele premii – un miel, o sticlă de palincă de Cărpinet, un sac de cartofi de Belinţ, un borcan de miere de Luncaviţa, un sac de ceapă din Făgăraş, sau o sticlă de afinată de la Vorona.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More