Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Siguranței pe Internet, sărbătorită la nivelul Uniunii Europene

0 212

Uniunea Europenă, sărbătoreşte Ziua Siguranței pe Internet (Safer Internet Day), aceasta fiind sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume.

Această sărbătoare datează din anul 2003, şi este sărbătorită în fiecare an, în luna februarie.

Ziua Siguranței pe Internet este coordonată și promovată de rețeaua europeană INSAFE — European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Sloganul evenimentului din acest an Fii schimbarea. Uniţi pentru un Internet mai bun!” încurajează toate părțile interesate – copiii și tinerii, părinții, profesorii și educatorii, reprezentanţi ai sectorului tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii, să promoveze utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online, în special de către copii și adolescenți.

Această zi oferă oportunitatea de a sublinia încă o dată necesitatea folosirii responsabile a tehnologiilor informaţionale şi a explora rolul şi aportul fiecăruia în transformarea spaţiului virtual într-un mediu mai sigur.

În ultimii ani rata de utilizare a internetului de către tineri în România a înregistrat o evoluţie explozivă, ajungând la cote de peste 90% în mediul urban, în rândul celor cu vârsta de peste 16 ani. Un ritm asemănător de dezvoltare cunoaşte şi folosirea telefoanelor de tip smartphone ori a tabletelor de către tineri şi accesarea internetului de pe aceste dispozitive.

Infectarea sistemelor cu programe de tip malware, furtul de identitate, cyberbullying, pornografia infantilă, fiind principalele categorii de riscuri la care se pot expune tinerii în mediul online.

Autor: Alina Mînzat, student Jurnalistică

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More