Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Unirii la Cluj: regal folcloric, spectaculos foc de artificii și cea mai mare Hora Unirii din istoria Clujului – VIDEO

0 247

Ziua Unirii a fost și în acest an la Cluj-Napoca o adevărată zi de sărbătoare, programul fiind unul plin de evenimente pe parcursul întregii zile. La final, după un foc de artificii de poveste s-a încins și cea mai mare Horă a Unirii din istoria Clujului.

Programul manifestărilor a debutat miercuri la Cluj-Napoca prin manifestări militare și religioase la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu ocazia aniversării a 159 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Ceremonia publică ce a început la ora 10 a cuprins prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiunea prefectului judeţului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare, iar la final toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

Manifestările s-au mutat apoi în Piața Unirii, unde începând cu ora 16 a avut loc un spectacol folcloric. Pe scenă în fața miilor de clujeni au urcat Mariana Sfechiș, Andreea Ciupe, Ansamblul folcloric „Crăișorul”, Amalia Chiper, Lucia Potra, Maria Luiza Mih, Vlăduța Lupău, Sava Negrean Brudașcu, Dumitru Fărcaș, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniați de orchestra „Regal Transilvan”.

Aceștia din urmă, alături de primarul Emil Boc, alte oficialități locale sau județene dar și mii de clujeni, s-au adunat apoi în fața Teatrului Național Cluj-Napoca și în Piața Avram Iancu, unde, de la ora 20 s-a dat drumul unuia dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din capitala județului.

Ulterior, toți cei prezenți au încins o Horă a Unirii care va intra în istoria municipiului. Din câteva grupuri mai răzlețe care s-au prins fiecare în propria horă, mulțimea a creat apoi o horă gigantică, ce a înconjurat întregul parc și Catedrala Ortodoxă, luând astfel naștere cea mai mare Horă a Unirii ce a avut loc vreodată la Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More