Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Școala gimnazială ”Avram Iancu” Dej – FOTO

0 280

Scoala Avram Iancu Dej in vizita la muzeul militar Dej (1)

„Ziua Veteranilor de Război” a fost sărbătorită miercuri, 29 aprilie, și la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, printr-o vizită a elevilor la Muzeul Militar. 

Prin Hotărârea Guvernului nr. 164/2015, anul 2015 a fost declarat „Anul veteranilor de război”, iar pe 29 Aprilie se sărbătorește, în fiecare an „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1222/2007.

Elevii clasei a VII-a D de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, însoțiți de profesorul de istorie Dan Marius Suprovici au vizitat Muzeul Militar din Dej. Aici au văzut arme și uniforme militare, drapele de luptă,ordine și medalii obținute și de veteranii de razboi.

Muzeul Militar din Dej, înființat în anul 1996, a dat posibilitatea elevilor să cunoască tradițiile militare ale Dejului și Armatei Române , să vadă pe viu armamentul folosit de ostașii români. S-au evidențiat jertfele veteranilor de război.

Numai în județul Cluj, la începutul anului 2015, în urma celui de-al Doilea Război Mondial erau: 1 mutilat de război, 6 invalizi de război, 375 de veterani de război, 14 văduve de război și 2089 de văduve ale veteranilor de război.

Să-i cinstim pe cei care au luptat și s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru România! Glorie eternă Eroilor Neamului!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More