Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ziua Veteranilor, marcată la Dej la mormântul unui erou căzut în Afganistan

0 80

Cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de operații, în garnizoana Dej a avut loc o ceremonie militară, în format foarte restrâns, și au fost depuse coroane de flori la mormântul Eroului căzut la datorie în Afganistan, maior Iuliu Vasile Unguraș.

La această activitate au participat: primarul orașului, domnul inginer Morar Costan, comandantul garnizoanei Dej, colonel doctor Ioan Munteanu, comandanții unităților militare din garnizoana Dej și reprezentanți ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități sucursala Dej.

Ziua Veteranilor din teatrele de operații a fost instituită prin Legea numărul 150 din 22.10.2014 în memoria primului militar român căzut la datorie în teatrul de operații din Afganistan, sublocotenent p.m. Iosif Silviu Fogorași pe data de 11 noiembrie 2003.

Această zi este celebrată simbolic și ca un omagiu pentru recunoașterea sacrificiului militarilor care au participat în misiuni în teatrele de operații.

Activitatea a fost organizată cu respectarea măsurilor de siguranță impuse la nivel național privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2.
„GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More